Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rozwiązane Skasowałem panel i menu...
0
Witam
W czasie walk z dodatkowym panelem i próbie umieszczenia tam aktywatora udało mi się zlikwidować oba panele. Tak więc nie mam dolnego panelu, menu, uruchomionych programów i tak dalej. Nie mam całego dolnego paska. Naciskanie klawisza specjalnego czyli klawisza "Windows" nic nie daje.
Piszę do was tylko dzięki temu, że stworzyłem aktywator by uruchomić Firefoxa. Całe szczęście, że Firefoxa wywołuje się nazwą firefox bo na przykład Double Commandera nie uruchomię bo nie pamiętam jego nazwy. Huh
Jeśli miałbym coś wpisać w terminalu to nie wiem jak go uruchomić, a ikonki na panelu jak i w menu nie ma (bo nie ma panelu i nie ma menu).
Czy macie jakiś pomysł poza ponowną instalacją Linux Mint Cinnamon?
Jakby ktoś chciał mi napisać, że jestem zdolny to nie trzeba - wiem o tym. Cool

Każdy głupi potrafi przeinstalować Linuxa, ale chciałbym wiedzieć co źle zrobiłem, żeby to zrozumieć.
---------
Roman
1
Better response on post RE: Skasowałem panel i menu...alt +f2 wpisać cinnamon-settings potem panel dodaj panel
[Obrazek: userbar.png]
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
1
Better response on post RE: Skasowałem panel i menu...Terminal -> Crtl+Alt+T
Inne: https://community.linuxmint.com/tutorial/view/1874
Poza tym pod PPM powinna być możliwość dodania panela jak i resetu do ustawień domyślnych.
1
Better response on post RE: Skasowałem panel i menu...Double Commander-a uruchomisz w terminalu wpisując:
doublecmd
PC: ASRock Z270-Pro4 *** Intel i7 7700K *** 32GB RAM
PC: Gigabyte H270-HD3 *** Intel i5 7600K *** 16GB RAM
Laptop: Dell Vostro 3590 *** Intel i5-10210U *** 16GB RAM
0
Dzięki za skróty

Dodano po pewnym czasie:
(26-09-2024, 08:53)mati75 napisał(a): alt +f2 wpisać cinnamon-settings potem panel dodaj panel
 Rachunek:
Uderzyłem młotkiem -   1 zł
Wiedziałem gdzie      - 19 zł

Dziękuję, że wiedziałeś gdzie...
---------
Roman

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości