24-10-2021, 13:17
0
Walczyłem do 4 rano. Niestety, to co wyczytałem właśnie o UEFI i niestabilności podzespołów spotykanych najczęściej w starszych sprzętach sprawdziło się i byłem zmuszony powrócić do LEGACY i wszystko hula aż miło. Widok Linuxa śmigającego lepiej niż Windows 10 i bardziej konfiguralnego ucieszyła mnie . No ale czeka mnie jeszcze aktualizacja, więc mam nadzieję że się nic nie wysypie. I pozostało opanować funkcję migawki
Co do UEFI, możliwa "może być" usterka jak piszą tutaj:
https://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj...14035.html
"
- potencjalna utrata kontroli nad działaniem komputera
-producenci płyt głównych nie wykorzystują możliwości tego systemu
"
Pewności nie mam, ale grunt, że działa
Może kiedyś znów spróbuje z tym podziałać. Na chwilę obecną zauważyłem że we wcześniejszych wersjach jak szukałem sterowników to znajdywało do karty graficznej, teraz nie znajduje a system pracuje z karty graficznej zintegrowanej (symbolizuje mnie o tym świecąca dioda na biało / na pomarańczowo zewn.), hmm może na stronie gdzieś znajdę osobno sterowniki.
Ogólnie dziękuję za każdą dokonaną pomoc.
Co do UEFI, możliwa "może być" usterka jak piszą tutaj:
https://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj...14035.html
"
- potencjalna utrata kontroli nad działaniem komputera
-producenci płyt głównych nie wykorzystują możliwości tego systemu
"
Pewności nie mam, ale grunt, że działa
Może kiedyś znów spróbuje z tym podziałać. Na chwilę obecną zauważyłem że we wcześniejszych wersjach jak szukałem sterowników to znajdywało do karty graficznej, teraz nie znajduje a system pracuje z karty graficznej zintegrowanej (symbolizuje mnie o tym świecąca dioda na biało / na pomarańczowo zewn.), hmm może na stronie gdzieś znajdę osobno sterowniki.
Ogólnie dziękuję za każdą dokonaną pomoc.
LAPTOP MSI GX70 3BE
- CPU: AMD A10-5750M
- GPU: Radeon HD 8650G & AMD Radeon HD 8970M (2GB GDDR5)
- PAMIĘĆ: DDR3 (L) 8GB
- HDD: 750GB i SSD: ADATA SU800 256 GB
- CPU: AMD A10-5750M
- GPU: Radeon HD 8650G & AMD Radeon HD 8970M (2GB GDDR5)
- PAMIĘĆ: DDR3 (L) 8GB
- HDD: 750GB i SSD: ADATA SU800 256 GB