30-11-2021, 20:13
0
Dedito, Przepraszam całkiem mi się te wpisy i ich autorzy pomieszały. Nie będę tego wątku ciągnął żebym się dalej nie pogrążać. :-)
Wracając do tematu.
Oczywiście że mam dostęp do routera choćby przez PC stacjonarkę i oczywiście że mam dostęp do logów na tym routerze.
Ale tam logi pojawią się wtedy kiedy klient zaloguje się do sieci.
A mój problem polega na tym że laptop z nową wersją Minta na częstotliwości 2,4G się nie chce połączyć z moją siecią, system Linux odrzuca hasło albo router odrzuca. Nie wiem jeszcze.
No i logów z tego laptopa na routerze nie będzie to jest tani router.
Router zresetowałem do ustawień fabrycznych ale to nic nie dało.
Dziś uruchomiłem z USB (iso) na testy Fedorę na moim laptopie i na Fedorze wszystko działa.
Póki co wróciłem do Minta w poprzedniej wersji Tricia i wrócę do tematu jak będę miał więcej czasu.
No chyba że Ktoś ma jakiś konkretny pomysł i chce się z nim podzielić to oczywiście z tego skorzystam.
Póki co dziękuje...
Wracając do tematu.
Oczywiście że mam dostęp do routera choćby przez PC stacjonarkę i oczywiście że mam dostęp do logów na tym routerze.
Ale tam logi pojawią się wtedy kiedy klient zaloguje się do sieci.
A mój problem polega na tym że laptop z nową wersją Minta na częstotliwości 2,4G się nie chce połączyć z moją siecią, system Linux odrzuca hasło albo router odrzuca. Nie wiem jeszcze.
No i logów z tego laptopa na routerze nie będzie to jest tani router.
Router zresetowałem do ustawień fabrycznych ale to nic nie dało.
Dziś uruchomiłem z USB (iso) na testy Fedorę na moim laptopie i na Fedorze wszystko działa.
Póki co wróciłem do Minta w poprzedniej wersji Tricia i wrócę do tematu jak będę miał więcej czasu.
No chyba że Ktoś ma jakiś konkretny pomysł i chce się z nim podzielić to oczywiście z tego skorzystam.
Póki co dziękuje...