0
(31-01-2022, 13:14)omkar napisał(a): Zagrożenia w Linuksie to jest aktualnie jeszcze temat teoretyczny. Bardzo trudno jest, jeśli w ogóle, natrafić na wirusy, spyware, czy keyllogery. W Windowsie robiłem testy aplikacji zabezpieczających na prawdziwych wirusach i nie miałem problemu żeby je pobrać. Tutaj niczego nie mogłem znaleźć i na nic nie natrafiłem poza jednym, niegroźnym zainfekowaniem Firefoxa kilka lat temu.
Ja mam tylko zainstalowany uBlock Origin z odpowiednimi listami i to głównie ze względu na reklamy których nie znoszę, włączoną zaporę w profilu Dom i sporadycznie uruchamiam przeglądarkę w piaskownicy, szczególnie podczas przelewów, ponieważ zapobiega ona keyllogerom i zrzutom ekranu przez aplikacje zewnętrze w przeglądarce. Wiem, że takich aplikacji nie ma na moim komputerze, jeśli w ogóle istnieją, ale wolę nie być zaskoczonym. Taka szajba
Wrzuć tutaj (albo mi na priv) wynik iptables -S . Chcę rzucić okiem jak wyglądają u ciebie reguły w FW, bo bez nich nie sposób powiedzieć jak FW u ciebie działa.