06-04-2023, 21:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2023, 22:01 przez Pawel_SP5SMY.)
0
(06-04-2023, 15:22)Xvistak napisał(a):konsola po wydaniu tego polecenia daje wynik "0" jestem nie pocieszony ;((06-04-2023, 13:49)Pawel_SP5SMY napisał(a): Instaluje VirtualboxW uEFI/Biosu musi być włączona Virtualizacja Sprzętowa KVM(czy jak to tam się zwie).Też miałem problemy z tym jednak jakoś udało mi się Windowsa10 wgrać,ale bawiłem się może z 20min po czym wszystko wywaliłem.Niezdatne do użytku,renderowanie softwarowe cłego windowsa to se wyobraż,a nibu miał wszystko tak jak powinno virtal???Temu programowi brakuje jakiś Kluczowych modołów pewno płatne są i nie mogli dołączyć.Zainteresuj się lepiej QeMU lub rozwiązań od Microsoftu.Co jak co,ale to przynajmniej działa.....
Jest zainstalowana wersja: VirtualBox 7.0
Czy uruchamiam instalację Windows czy Linux jest ten sam problem.
Na obrazku po lewej stronie na górze taki komunikat.
Wykonuje go zgodnie z sugestią. Wynik po prawej stronie obrazka na górze.
Proszę o pomoc!
Mint 20 16Gram
Procek musi obsługiwać (Pełna Wirtualizację Xen),w innym wypadku nie pokozaczysz...?.To tak jak chwalić Linuxa,że na serwerach na świecie jest więcej od Microsoftu,i że jest tańsze...a guźik Prawda.Linux w wersji standardowej jest bezużyteczny w zastosowaniach na Taką Skalę(na tych linuxiwych serwerach są Płatne rozwiązania że Stajni Red Huta,albo Novella z licencjami 2000 USD/1 miech.Pelna obsługa virtuslizacjini data centrów....itd..i Clouding.Roznego rodzaju Corpo/Banki itd...Sa to gigantyczne koszta nawet i nieraz większe od Microsoftu...Tak Własnie...(poggoglujcie dobrze na Zachodnich serwisach ja sobie tego nie wymysliłem)?
A VirtalBox powinien albo zostać wycofany z repo,albo Oznaczony że jest to wersja Zapoznawcza Demo.
Sprawdź u siebie jeśli pokazuje ci tak jak na tym filmie "Czerwony Wynik"
Kod:lscpu | grep Virtualization
To procek się nadaje .....
Jeśli Nic nie pokazuje nie masz co próbować na tym kompie
Link do filmu:
https://www.youtube.com/watch?v=vyLNpPY-...yvHWFq2uOD
Dzięki za pomoc !!!