09-11-2023, 17:44
0
(09-11-2023, 09:42)yahoob3 napisał(a):Nie jest to samo co w Windows,a miałam je WINDOWS XP ,7,8 i10 (10 nawalała po aktualizacji wiec zlikwidowawszy zainstalowałam ten Linux ) Tam jak chciałam dodać z poczty załącznik np. zdjęcie, czy np. druk ,pismo , to klikałam w odpowiednie miejsce np w obrazy , lub pobrane , dokumenty itd i widziałam co zahaczam ,a tu tego nie widzę , bo są o wymiarach 4x 8 mm . Natomiast kiedy oglądam je w katalogu tak jak mi poradziłeś , to widzę je duże -ale nic mi to nie daje, kiedy je chcę je pobrać jako załącznik to już jest problem . Skasowałam Nemo i wgrałam PCManFM ...to samo ! Sądziłam ,że manager plików pomoce no i jak widzę nic mi to nie dało .(09-11-2023, 09:16)Konwalia napisał(a): Nemo-Edycja spróbuję to zrobić ,ale w Managerze Plików jest ich kilka rodzajów , to który mam zainstalować ?
Nie bardzo rozumiem o jakie "rodzaje" ci chodzi.
Menedżerem plików w Mincie jest Nemo i jest on odpowiednikiem Eksploratora plików w Windows.
Jest zainstalowany domyślnie w systemie. To program, który w menu nazywa się po prostu "Pliki".
Proszę powiedz mi jak widzisz w swoim programie np. zdjęcie czy dokument ,gdy chcesz go pobrać jako załącznik ? Czy są też tak małe ,że prawie nie widać co na nich jest ?