Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A czy coś napiszecie o FreeBSD lub innch magicznych ... ?
0
No ... jestem pod wrażeniem Smile
Z Solarisem też miałem małą "potyczkę" ale Twoja reszta ... SZACUN Smile
Dzisiaj już muszę iść spać, bo jutro "karma" ... ale mam nadzieję że jutro będziemy ten wątek kontynuować  Smile
No i może znajdzie się więcej forumowiczów którzy dołączą do tego wątku.
Dzisiaj, póki co ... DOBRANOC Smile

Dodano po pewnym czasie:
Jestem Smile
Wczoraj miałem osobisty ARMAGEDON Sad
Wink
To na początek pytanie do mati75 Smile
Te OS-y: FreeBSD, SUN-Solaris, AIX,  przypuszczam że jest to związane z Twoją pracą. Możliwe że na Forum mógłbym coś więcej się o Tobie dowiedzeć ale z natury JESTEM LEŃ. Hm ... ponoć najwiękści "wynalazcy" to byli LENIE Wink Smile  WinkSmileWięc czy te OS-y znasz hobbistycznie czy wymaga tego Twoja praca ???
Masz prawo wiedzieć, ja, zawodowo,  niewiele mam wspólnego z branżą IT Smile

Dodano po pewnym czasie:
I jeszcze ... tak, z ciekawości, na próbę, po latach próbowałem zaintalować FreeBSD (chyba v. 13) ale tu był problem bo w moim "starym" DELL-u, w tablicy ACPI (mogę używać złej nomenklatury Sad ), gładzik (touch-pad) jest podpięty w ACPI pod klawiaturę Smile I mino "...dziesiątek" godzin walki nie rozwiązałem tego problemu Sad W czasach, gdy używałem BSD to prefelowali: kompilację z portów (i kompilację systemu/kernela ze źródeł). Nie wiem co jest bardziej zalecane obecnie, ale myślę o sprawdzeniu FBSD na moim, "nowym" klocku PC. Może coś zasugerujesz, bo z tego co zobaczyłem to jest wybór. Niby FBSD v.14 - stable, chyba że coś nie kumam. Może pomożesz ? bo teraz, przynajmniej mam normalną klawiaturę i mysz .
Pozdro Smile
PC HUNSN bezwentylatorowy, CPU i7-11, RAM 64GB, HD nvme 256G dla MINT , HD ssd 512G dla migawek (backup)
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: A czy coś napiszecie o FreeBSD lub innch magicznych ... ? - przez jawomar - 27-02-2024, 21:42

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości