Ankieta: Czy wydawać minta po polsku?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak
50.00%
4 50.00%
Nie
50.00%
4 50.00%
a komu to potrzebne? Dlaczego?
0%
0 0%
Razem 8 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy jest sens wydawać wersję po polsku?
0
(03-08-2024, 20:18)SuperTux napisał(a):
(31-07-2024, 09:09)mati75 napisał(a): W mincie żeby poprawić większość błędów wystarczy zastąpić ich forki aplikacji z gnome, tymi z mate lub oryginałami z gnome. Posprzątać syf który zostawiają od lat w systemie.

Co do samego rozwoju softu gnu to od 18 lat długie w różnych projektach m.in. xfce.

Robienie koła na nowo w opensource nie ma sensu, co widać po projekcie minta.

Co myślisz o stworzeniu wersji immutable? Big Grin  (Według mnie może to być złoty środek na zmniejszenie liczby wątków typu. po aktualizacji coś nie działa, lub coś zepsułem w systemie itp. )

Myślę, że by to zaoszczędziło sporo czasu administracji forum.

(03-08-2024, 21:56)matadrox napisał(a): No kochany, to się nazywa z reguły sabotażem Big Grin Forum potrzebuje wątków przeca! Big Grin fakt może bardziej wyższej jakości, ale co zrobić...
qrna cycat mi nie wszedł, bo mialo być ad zmniejszenia ilości wątków Big Grin

Przepraszam, nie chciałem, żeby to tak zabrzmiało.  

Podsuwając tą sugestię miałem na myśli ułatwienie życia zarówno użytkownikom systemu jak i administratorom forum.

Zmniejszyłoby to liczbę dość trywialnych pytań jak dla zaawansowanych użytkowników, przez co można byłoby się skupić na tych bardziej wymagających i złożonych. 

Kwestia zmian w niezmiennej części systemu "tylko do odczytu" należałaby do programistów a nie dla początkujących użytkowników albo osób mających pierwszą styczność z jakąkolwiek dystrubucją Linux, a z racji, że Linux Mint przypomina "Windowsa" i jest atrakcyjny dla osób zaczynających przygodę z Linuxem to stąd moja propozycja o stworzeniu wersji immutable.

Swoją drogą czasami dochodzą nerwy, bo użytkownik oczekuje szybkiej odpowiedzi, a jest tutaj za mało użytkowników online, którzy mogą udzielić natychmiastowej i najlepiej, żeby dystrybucje takie jak Linux Mint zachęcały do dalszej styczności z Linuxem a nie odstraszały. Dla początkującego użytkownika system powinien być jak najbardziej niezawodny, a korzystając z takiego stabilnego systemu użytkownik nabierze chęci do dalszego zagłębiania wiedzy o Linuxie.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Czy jest sens wydawać wersję po polsku? - przez SuperTux - 03-08-2024, 22:17

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości