27-12-2019, 15:37
0
(25-12-2019, 23:29)dedito napisał(a): Doinstaluj sudo apt-get install libssl-dev i kombinuj dalej.
Nie zapomnij o dokładnym podaniu co, jak i po co, bo na razie tylko wiemy, że kompilujesz jakiś kernel z serii 5.4.6.
Kompiluję bo defaultowy kernel pracuje zbyt wolno. Zrobiłem jak napisałeś - dzięki, kompilacja poszła... i "już" po 6h05 min. się skończyła ;-) - maszyna 1.6 GHz 2GB RAM. Jednak zwycięstwo tylko częściowe bo wprawdzie teraz z tego kernela piszę - ale uruchamia mi się tylko gdy przełączę w boot menu na "Generic". W trybie normal uruchamianie przebiega następująco: najpierw czarny ekran, potem pojawia się "etykieta zastępcza" zielonego logo "LM" - jest to napis "Linux Mint 19.2", pod tym napisem "zapalają" się sekwencyjnie "kontrolki" jak przy normalnym uruchamianiu, trwa to chwil kilka po czym wysypuje się napis :
[67.891509] System[1]: Failed to allocate manager object: Function not implemented System[1]: Freezing execution.
po czym oczywiście wszystko się zatrzymuje. Na opcji "Generic" system pracuje perfekcyjnie, a nawet jak się włączyła
kontrola systemu to w tabliczce końcowej dostałem : "Błędów nie znaleziono". Teraz wklepię w Google ten text wraz z tym numerem i zobaczę co uda mi się znaleźć.