0
no właśnie chodzi o to że przed formatem miałem to jakoś automontowane, ikony c i d na pulpicie elegancko chociaż ich nie używałem i w "moim komputerku" też się wyświetlały te partycje normalnie legalnie no i oczywiście w drzewku po lewej też były jak pamiętam więc przykro trochę ale... wpadłem na teorie jakąś...
tak wygląda mój fstab z tym automontażem z programu dyski teraz...
jeśli porównasz z tym ze screena pierwszego to całkiem inaczej to jest wpisane... może coś z tym pokombinować?
edit: no w sumie teoria moja była głupia i na tym zdjęciu w sumie widzę że nic nie widać xD
spróbowałem tak wpisać
ale też nic tzn. są zamontowane ale nie ma w moim komputerku ich znowu więc no nie wiem ale wiem że wcześniej normalnie mi montowało i było tam widoczne...
Dodano po pewnym czasie:
ok trik jest izi jak uj... żeby wyświetlało się to ładnie pięknie w komputerku, na liście z miejscami po lewej i na pulpitku wystarczy że zamontujemy to w folderku /media... czyli /media/Dysk C: i elo... temat do zamknięcia i dzięki
Kod:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sda3 during installation
UUID=4bd6c8cf-ca9e-4c25-bea6-77ad86b7ada3 / ext4 errors=remount-ro 0 1
# /home was on /dev/sda2 during installation
UUID=a2a73d2c-5e9e-4d96-9479-3ff486ceff9f /home ext4 defaults 0 2
/swapfile none swap sw 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/disk/by-uuid/F4ECDD52ECDD0FAA /mnt/F4ECDD52ECDD0FAA auto nosuid,nodev,nofail,noauto 0 0
/dev/disk/by-uuid/00A7CF207FCD8B28 /mnt/00A7CF207FCD8B28 auto nosuid,nodev,nofail,noauto 0 0
tak wygląda mój fstab z tym automontażem z programu dyski teraz...
jeśli porównasz z tym ze screena pierwszego to całkiem inaczej to jest wpisane... może coś z tym pokombinować?
edit: no w sumie teoria moja była głupia i na tym zdjęciu w sumie widzę że nic nie widać xD
spróbowałem tak wpisać
Kod:
UUID=F4ECDD52ECDD0FAA /Dysk_C: ntfs-3g defaults 0 0
UUID=00A7CF207FCD8B28 /Dysk_D: ntfs-3g defaults 0 0
ale też nic tzn. są zamontowane ale nie ma w moim komputerku ich znowu więc no nie wiem ale wiem że wcześniej normalnie mi montowało i było tam widoczne...
Dodano po pewnym czasie:
ok trik jest izi jak uj... żeby wyświetlało się to ładnie pięknie w komputerku, na liście z miejscami po lewej i na pulpitku wystarczy że zamontujemy to w folderku /media... czyli /media/Dysk C: i elo... temat do zamknięcia i dzięki