05-06-2020, 19:52
0
Bez zmian
Rozwiązane Martwa partycja linuxa
|
05-06-2020, 20:13
0 Heh. Fizycznego napędu - dysku nie zamontujesz.
Otwórz sobie przez Pliki partycję C: i z menu Zakładki wybierz dodaj zakładkę. Ikonka ładnie pojawi się na drzewie katalogów po lewej stronie. Nie oczekuj, że Caja (menadżer plików w Mate) będzie działał dokładnie tak samo, jak Eksplorator w Windows 0 no właśnie chodzi o to że przed formatem miałem to jakoś automontowane, ikony c i d na pulpicie elegancko chociaż ich nie używałem i w "moim komputerku" też się wyświetlały te partycje normalnie legalnie no i oczywiście w drzewku po lewej też były jak pamiętam więc przykro trochę ale... wpadłem na teorie jakąś...
Kod: # /etc/fstab: static file system information. tak wygląda mój fstab z tym automontażem z programu dyski teraz... jeśli porównasz z tym ze screena pierwszego to całkiem inaczej to jest wpisane... może coś z tym pokombinować? edit: no w sumie teoria moja była głupia i na tym zdjęciu w sumie widzę że nic nie widać xD spróbowałem tak wpisać Kod: UUID=F4ECDD52ECDD0FAA /Dysk_C: ntfs-3g defaults 0 0 ale też nic tzn. są zamontowane ale nie ma w moim komputerku ich znowu więc no nie wiem ale wiem że wcześniej normalnie mi montowało i było tam widoczne... Dodano po pewnym czasie: ok trik jest izi jak uj... żeby wyświetlało się to ładnie pięknie w komputerku, na liście z miejscami po lewej i na pulpitku wystarczy że zamontujemy to w folderku /media... czyli /media/Dysk C: i elo... temat do zamknięcia i dzięki
06-06-2020, 21:23
0 Halleluyah!
Oznaczam jako rozwiązane i zamykam |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|