03-11-2021, 21:58
0
Niestety pomimo przeczytania poradnika nie udaje mi się uruchomic maszyny jedynie błysk okna i wszystko znika.
Nie uruchamia sie VMvare Player
|
03-11-2021, 21:58
0 Niestety pomimo przeczytania poradnika nie udaje mi się uruchomic maszyny jedynie błysk okna i wszystko znika.
0 Czy w ustawieniach prywatności masz włączone zapamiętywanie ostatnich plików?
Jeśli tak, uruchom VMWP z terminala i jeśli wyskoczy jakiś błąd wklej go na forum. Komenda uruchamiająca: Kod: pkexec env DISPLAY=$DISPLAY XAUTHORITY=$XAUTHORITY vmplayer EDIT: Chyba wiem o co chodzi. Wpisz w terminalu vmplayer i najprawdopodobniej dokończ instalację NMWP 0 (03-11-2021, 22:03)yahoob3 napisał(a): Czy w ustawieniach prywatności masz włączone zapamiętywanie ostatnich plików?prywatność OK terminal zwraca Kod: pkexec env DISPLAY=$DISPLAY XAUTHORITY=$XAUTHORITY vmplayer Kod: vmplayer
03-11-2021, 22:23
0 Te ostrzeżenia są OK. Czy po wpisaniu w terminalu vmplayer coś się dzieje?
03-11-2021, 22:49
03-11-2021, 23:02
0 Ostrzeżenie jest OK. Pokaż zrzut okna z tymi "martwymi przyciskami".
03-11-2021, 23:22
03-11-2021, 23:26
0 Instalowałeś tę maszynę w VMWP? Czy próbujesz uruchomić tym maszynę z VBoxa?
Drugi obrazek dość jasno mówi co można zrobić... "Take ownership". Jeśli to maszyna instalowana przez VBox, to za rezultat nie ręczę. 0 (03-11-2021, 23:26)yahoob3 napisał(a): Instalowałeś tę maszynę w VMWP? Czy próbujesz uruchomić tym maszynę z VBoxa? Tak jak w poradniku napisałeś najpierw ten pliczek a potem menu i instalator graficzny a co ma do tego VBox bo nie rozumiem ? Oddzielne dyski raczej nic wspólnego z VMbox a instalowałem system w maszynie według recepty wydaje się być poprawnie ale nie jest Take .. nic nie daje można sobie klikać. Dodano po pewnym czasie: uruchamiłam maszyne z uprawnieniami root i terminal pokazał Kod: vmplayer 0 Odinstaluj VMWP poleceniem: sudo vmware-installer -u vmware-player, zainstaluj jeszcze raz zgodnie z poradnikiem.
Po pełnej instalacji kliknij w Menu ikonkę VMWP prawym przyciskiem myszy i wybierz "dodaj do pulpitu". Na pulpicie pojawi się aktywator. Kliknij ten aktywator PPM i właściwości -> w polu polecenie zostaw tylko "vmplayer" i zamknij okienko. Dwuklikiem uruchom teraz VMWP. I teraz poprawnie zainstaluj system Windows 7 zgodnie z poradnikiem wybierając oczywiście system operacyjny gościa jako "1. Microsoft Windows " i wersję W7 odpowiednią do tego jaką masz: Windows 7 to wersja 32 bitowa, Windows 7 x64 to wersja 64 bitowa. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|