Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rola AI/SI w codziennym życiu.
0
Mnie osobiście przeraża to, jak często z jakimkolwiek kłopotem, człowiek zwraca się do ai po pomoc Big Grin Nie wróży to nic dobrego...

Mod: skopiowałem do nowego wątku bo może być z tego ciekawa dyskusja Smile
Odpowiedz
0
Będzie pewnie jak z każdym technologicznym ułatwieniem, będziemy z czasem od tego uzależnieni, tak że nasze dotychczasowe zdolności w tym temacie zanikną i będziemy od tego uzależnieni, jak od elektryczności, samochodu i można by tak wymieniać Smile
Odpowiedz
0
Ja skorzystałem z niego bo nie chciałem tutaj nikomu znowu du.y truć z byle czym. Skończyło się tak że i tak musiałem napisać. Na codzień korzystam z niego w 99% jaką komendę wpisać w terminalu, bo znowu co chwilę będę się tutaj dopytwyał. Kto to wytrzymaSmile
Odpowiedz
0
Dla mnie chatgpt mocno się myli w przypadku linux, ale na już zaawansowanym poziomie. To samo dotyczy programowania, mocno słabe wyniki daje w przypadku trudnych przypadków a kompletnie sobie nie radzi z nowymi rzeczami.
[Obrazek: userbar.png]
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
(11-04-2025, 20:43)Rambo napisał(a): Ja skorzystałem z niego bo nie chciałem tutaj nikomu znowu du.y truć z byle czym.
Ale od tego jesteśmy właśnie. Po to są fora i ludzie na nich. Co do uzależnienia, najpewniej tak własnie będzie. Najgorsze jest to, że pewne nawyki, trwające ponad 5 lat, zostają kodowane w genach... Czasem zaczynam rozumieć reżymy autorytarne, broniące przysłowiowemu Zachodowi, dostępu do swego państwa...
Odpowiedz
0
(11-04-2025, 20:43)Rambo napisał(a): Ja skorzystałem z niego bo nie chciałem tutaj nikomu znowu du.y truć z byle czym.
Ale od tego jesteśmy właśnie. Po to są fora i ludzie na nich. Co do uzależnienia, najpewniej tak własnie będzie. Najgorsze jest to, że pewne nawyki, trwające ponad 5 lat, zostają kodowane w genach... Czasem zaczynam rozumieć reżymy autorytarne, broniące przysłowiowemu Zachodowi, dostępu do swego państwa...
[/quote]
Dlatego to robię Smile
[Obrazek: EBXPYv1l.png]
Odpowiedz
0
(11-04-2025, 20:43)Rambo napisał(a): Ja skorzystałem z niego bo nie chciałem tutaj nikomu znowu du.y truć z byle czym. Skończyło się tak że i tak musiałem napisać. Na codzień korzystam z niego w 99% jaką komendę wpisać w terminalu, bo znowu co chwilę będę się tutaj dopytwyał. Kto to wytrzymaSmile
No i prawidłowo, to jest narzędzie z którego należy korzystać na podobnych zasadach jak z wyszukiwarki.
Odpowiedz
0
(12-04-2025, 07:07)Rambo napisał(a): [Obrazek: EBXPYv1l.png]
Jakbyś to pytanie zadał w wątku a nie shoutboxie to byś otrzymał inną odpowiedź. Forum służy do pomocy, shoutbox jako chat służy do luźnych rozmów.
Po co mamy pomagać tam i trafić energie na rozwiązywanie problemów skoro ta odpowiedź zniknie.
[Obrazek: userbar.png]
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
(12-04-2025, 10:50)mati75 napisał(a):
(12-04-2025, 07:07)Rambo napisał(a): [Obrazek: EBXPYv1l.png]
Jakbyś to pytanie zadał w wątku a nie shoutboxie to byś otrzymał inną odpowiedź. Forum służy do pomocy, shoutbox jako chat służy do luźnych rozmów.
Po co mamy pomagać tam i trafić energie na rozwiązywanie problemów skoro ta odpowiedź zniknie.
I tak straciłeś energię pisząc odpowiedź w shoutboxie która przepadła i nie była wystarczjąca. Można było napisać załóż wątek na ten temat, wtedy czas i energia nie poszła by na marne. Wielu ludzi na shoutboxie zadaje pytania i otrzymuje szybką pomoc.
Odpowiedz
0
(12-04-2025, 11:07)Rambo napisał(a): I tak straciłeś energię pisząc odpowiedź w shoutboxie która przepadła i nie była wystarczjąca. Można było napisać załóż wątek na ten temat, wtedy czas i energia nie poszła by na marne. Wielu ludzi na shoutboxie zadaje pytania i otrzymuje szybką pomoc.

To są wyjątki od reguły, nie chcemy aby to się stało standardem.
Czasem problem jest tak trywialny, że można sobie nie zawracać głowy wątkiem, ale mimo wszystko od pomocy służy forum dlatego w nagłówku SB jest stosowna informacja, jak widać niezbyt czytelna dla wszystkich Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości