0
Dziś zassam i jutro zdam Ci relacje co i jak. Trzymaj się ciepło
Dodano po pewnym czasie:
Obrazu brak ale ta wersja jest lepsza.
Dodano po pewnym czasie:
Obrazu brak ale ta wersja jest lepsza.
Problem z kamerą na Skype, brak obrazu.
|
0 Dziś zassam i jutro zdam Ci relacje co i jak. Trzymaj się ciepło
Dodano po pewnym czasie: Obrazu brak ale ta wersja jest lepsza. 0 A co tam jest lepsze?
W sumie to brakuje jeszcze pełnej specyfikacji sprzętu:inxi -Fxz
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery. 0 Nowa wersja Skype ma mozliwość nagrywania rozmów, robienie zdjęć, wszysto jest bardziej czytenle (przyzwyczaiłem sie do tej wersji).
Miałem trochę pracy poza domem, ale teraz już będę do wieczora. Dodano po pewnym czasie: Co mam z tym (inxi -Fxz) zrobić, wpisać do konsoli ?
09-01-2020, 15:34
0 Tak
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery.
09-01-2020, 15:41
0 Kod: jacek@jacek-Veriton-S480G ~ $ inxi -Fxz 0 Udało mi się odtworzyć problem czarnego obrazu w skype na sesji live Linux Mint 17.3 XFCE 64bit. (obraz pobrany z oficjalnej strony)
Co ciekawe, jak z tego samego obrazu minta zainstaluję system na dysku (VirtualBox) to tam już tego problemu nie ma, jest to jakiś trop. Na razie nie będę Cię już męczył komendami i powalczę w sesji live. Jak znajdę przyczynę to zaktualizuję wątek.
10-01-2020, 13:53
0 Sorry ze dopiero teraz odpisuję nie miałem połaczenia z internetem, na tym bezludziu ciągle mam problemy z Aero.
Nie męczysz mnie z wpisywaniem kodów. Przez tego skype, naprawiłeś mi system, teraz wszysto ładnie działa i co wazne dla mnie, aktualizują sie przeglądarki. Dla mnie to bardzo dużo Poznaje przez taką "zabawę" możliwości Linux'a. Wien że męczące jest to, że czasem długo musisz czekać na moje odpowiedzi, nie zawsze mogę być przy kompie. Myślę że sporo ludzi ma ten sam problem co ja i dają sobie na luz ze Skype. Widzę po sporej ilości wejść na to forum, że zainteresowanie tym problemem jest spore. Wielkie dzięki za to że zająłeś się tym problemem. Cieke jest to co napisałeś, poszukam czegoś w necie na ten temat, może do czegoś się dokopię
21-03-2020, 21:23
0 Witam. Sporo czasu minęło jak zainstalowaliśmy nowego kernela a ten stary został i zabiera miejsce, można tego starego "wywalić" ? Do skype przyzwyczaiłem się bez kamery, jak domownicy chcą kam w skypie to uruchamiam winde. Od tamtej pory nie mam problemów z Mintem
21-03-2020, 21:42
0 Można wywalić.
Ja ten temat braku obrazu zawiesiłem, jakoś nie ma czasu na eksplorowanie tego problemu.
25-03-2020, 08:43
0 (21-03-2020, 21:42)dedito napisał(a): Można wywalić.Temat skype też odstawiam na bok. Chodzi mi tylko o usunięcie starego kernela. Zainstalowałeś mi nowego kernela i wszystko pięknie działa a ten stary nie potrzebnie zajmuje miejsce. Sam wolę nie dotykać tego, co jest związane z systemem, bo mogę coś popsuć. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|