Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pytanie dot. znaczników
0
Czy użytkownicy forum mogą używać znaczników "" ? (Chodzi to coś zielone gdzie powinien być tam tekst, ale nie chcę tam wstawiać czcionki, żeby nie łamać regulaminu)

Bo jeżeli użyje takiego znacznika to generuje kolor zielony, a przecież kolor zielony jest przeznaczony dla administracji.

Ogólnie rzecz biorąc nie używam znacznika "color=green"

Jak to z tym jest?

Dodałem po czasie:

W sumie, jeżeli taka sytuacja nie była koncepcją administracji, bo ta implikacja nie jest celowa (np. zielony kolor miał odróżniać tekst moderacji od tekstu zwykłych użytkowników forum a znacznik generuje ten kolor np. bo jest dobrze widoczny i pasuje do stylu forum lub po prostu jest wynikiem gotowej implementacji MyBB (fork MyBB), to w takim wypadku można ten problem rozwiązać w następujące sposoby:

- Wszyscy użytkownicy mogą używać tego znacznika jako wyjątek od reguły, że zwykli użytkownicy nie mogą używać zielonego koloru czcionki.
- Użytkownicy mający co najmniej 3 gwiazdki mogą używać tego znacznika jako wyjątek od reguły, że zwykli użytkownicy nie mogą używać zielonego koloru czcionki.
- Po prostu zmienić kolor generowany przez ten znacznik.
- Dodać nowy znacznik przeznaczony dla zwykłych użytkowników ale np. w innym kolorze (turkusowy, pomarańczowy, czarno-biały (czcionka czarna, tło białe).

A czy mogę użyć tego w następujący sposób?:

To jest tekst

To tylko moje propozycje, nie wiem czy ja dobrze rozumiem intencje osoby, która pisała regulamin. (W tym sensie co miała na myśli)

Regulamin: https://forum.linuxmint.pl/showthread.php?tid=5 (Tutaj pisze, że zwykły śmiertelnik nie możne używać zielonego pod żadnym pozorem)
Jak zadawać pytania na forum: https://forum.linuxmint.pl/showthread.php?tid=9 (A tu jest, że się powinno stosować "grawisy" i to obligatoryjnie)
Odpowiedz
0
W jakim celu chcesz użyć te różnokolorowe teksty?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości